Kunststof kozijnen, schuifpuien & dakkapellen van Garant Kozijnen        Gratis advies. Bel ons op 0592 413 118

Dakkapel

Onze plat dak dakkapel wordt standaard geleverd met onderhoudsvriendelijke, onzichtbaar bevestigde (gelijmde) kunststof “volkern” afwerking en een dakbedekking van bitumen. Het geheel heeft een traditionele uitstraling en detaillering.

Er worden kunststof kozijnen met verdiept profiel toegepast, hout (meranti) is ook mogelijk. De dakrand wordt voorzien van een gezette gecoate stalen daktrim in de kleur ral 9006 (aluminiumkleur). De binnenafwerking bestaat uit voorgelakt WBP (watervast verlijmd multiplex). De wand en het dak zijn zeer goed geïsoleerd (Rc=3,5 m2K/W) en zeer goed beschermd tegen inwendige condensatie.

Vele mogelijkheden

Met de diverse opties die in onze prijslijst aangegeven zijn, kunt u de dakkapel echter ook met vele andere materialen afwerken, rolluiken toevoegen en bijvoorbeeld het overstek van het dak aanpassen. Bij toepassing van rolluiken worden deze vrijwel onzichtbaar weggewerkt in de overstek.

Snelle montage

Normaliter is de duur van onze werkzaamheden slechts een dag en kunt u ’s avonds al gebruik maken van de extra ruimte, wat een groot voordeel is (zeker bij slecht weer!).

Vergunningsvrij

Vergunningsvrij plaatsen van een platdak dakkapel kan veelal aan achter- en zijgevel. Maatwerk (licht vergunningplichtig bouwen) behoort echter ook tot de mogelijkheden. In dat geval verzorgen wij indien gewenst ook uw bouwaanvraag. Onze prijslijst is gebaseerd op vergunningvrij plaatsen. Voor meer informatie over vergunningvrij bouwen kunt u kijken op  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving/inhoud/checken-of-vergunning-nodig-is-voor-ver-bouwen/vergunningvrij-bouwen-en-verbouwen Of ga naar uw gemeentehuis, afdeling bouw- en woningtoezicht. Deze algemene eisen zijn landelijk, ook wij kunnen u hiermee verder helpen.

Ook aan de voorzijde kan het tegenwoordig mogelijk zijn dat u eenvoudig een dakkapel kunt bouwen. Op 1 januari 2003 is de woningwet namelijk veranderd. Een van deze wijzigingen houdt in dat de gemeentes voor 1 juli 2004 een welstandsnota vastgesteld moeten hebben waarin de criteria zijn opgenomen die toegepast worden bij beoordeling van een bouwplan. Deze criteria zijn per gemeente verschillend en u kunt e.e.a. bij bouw- en woningtoezicht eenvoudig navragen (u kunt dit ook door ons laten doen).

Andere dakkapel types

Op basis van het door ons gehanteerde principe maken wij ook (prefab) zadel- en schuine- of slepende daken. Deze modellen zijn echter niet vergunningvrij. In alle gevallen kunnen wij natuurlijk wel uw vergunningaanvraag verzorgen.

dakkapel-na
tijdelijk-inter

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en vraag een offerte op maat aan!

Neem eenvoudig contact met ons op. Wij komen gratis en vrijblijvend bij u langs om uw wensen te bespreken en u van een gedegen persoonlijk advies te voorzien. Garant Kozijnen is het adres voor kunststof kozijnen, schuifpuien en dakkapellen.. Bel ons op 0592 413 118 of vul ons contactformulier in.

Maak een afspraak